A Travellerspoint blog

Dag 29 met de ZWIT - too

Op huis aan

sunny

Zaterdag, 8 september
En geloof het of niet, het lukte! Om klokje negen tufte onze combinatie de poort uit van de camping Bon Acceuil in Alzingen, 6 kilometer ten zuiden van Lëtzebuerg. Met evenzovele kilometers zaten we gelijk op de A6, richting Luik/Liège die dan overgaat in de E 25. ’t Was buitengewoon rustig op de weg en dan schiet het lekker op. Bij een koffiestop hoorden we van Nederlanders die ook noord gingen, dat ze een keer bekeurd waren in Luik omdat ze langer waren dan 6 meter en dat dat ter plekke niet getolereerd werd.
Dus hoe dichter we bij Luik kwamen hoe scherper we op de borden gingen letten. Niets over maximale lengte, wel een hoogtebegrenzing, maar dat was geen probleem met onze 2, 55 mtr.
Langs en door Luik liep ook als een treintje en we zien steeds meer caravans en campers richting zuid gaan. 90% daarvan heeft Nederlandse nummerplaten! Van Luik naar Maastricht is maar een klein stukje, Maar ze zijn wel aan het rommelen met de doorgaande A2. Wij hadden geen last, maar het verkeer uit het noorden was het haasje: 8 kilometer file en daar stonden een partij campers en caravans tussen, niet te kort. Tja, dan ben je weer in Nederland en dan denk je dat je zo thuis bent. Maar dat is een vergissing: nog 200 kilometer te gaan! De A 2 gaat naar Eindhoven en de A 73 buigt netjes af richting Venlo. Een prachtige weg, mooie uitzichten en niet te druk: heerlijk rijden. Deze weg, de A 73 dus, is jarenlang gesaboteerd door de milieukliek. Alles werd uit de kast getrokken om dit project te traineren. Eerst haalden ze een korenwolf uit de kast en toen dat niet werkte werd het een ridicuul klein insect wat door de grond kroop. Uiteindelijk zegevierde het gezonde verstand en werd de weg afgemaakt.
Verder maar weer. Venlo, Nijmegen en richting Arnhem. In Luxemburg hebben we getankt en we rijden op onze laatste druppels naar Jacq en Ellen in Lieren. We hebben 415 kilometer gereden en we moesten er 49,7 liter in kiepen. 1 liter op 8,35 kilometer! Onze Kia doet niets onder voor z’n baas, allebei stevige in nemers.
Statistiekjes:
Precies 4 weken weggeweest
2775 kilometer gereden
386 liter benzine getankt
Twee stevige passen in Zwitserland getackeld
Buiten NL hebben we 6 landen aangedaan: D, CH. I, F, B en L.
Het weer zat ons soms een beetje tegen, maar het maakte ons niet uit.
Ongelofelijk veel geleerd en, hoe wreed het ook klinkt:
We hebben onze zeilboot ZWIT niet gemist

Posted by zwit.too 09:37 Archived in Netherlands

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Kijk dat ziet er knap uit. Vanaf het moment dat ik jullie op het spoor kwam (toen jullie met de Zwit onderweg waren van de Azoren terug naar NL) heb ik gepoogd om jullie reisverslag mbt de Carieb te lezen. En dat viel (vanwege de manier waarop het onderling verbonden was) - ondanks dat het heel boeiend was - niet mee.

Ook dit vakantieverslag heb ik met regelmaat gevolgd in de vorige setting. Maar deze wijze van presenteren is een vondst.

Veel succes met de verdere reizen en bijhorende verslagen.

Groetjes uit NZ.
Guus

by Guus

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint