A Travellerspoint blog

Dag 27 met de ZWIT - too

Onder stad Luxemburg

sunny

Donderdag, 6 september
Het lukt ons dus gewoon niet om voor tienen te rijden. Maar vanmorgen zag het er hoopvol uit. Om 10 voor 10 hadden we de zaak aan het rijden. 3 x rechts, op de rotonde de tweede afslag, de volgende rotonde de eerste afslag, verrek, we zitten nu al fout. Truus heeft er een hekel aan om op een nette manier naar de snelweg te komen. Maar het kwam toch nog goed. Van Mulhouse moesten we eerst richting Colmar. Vandaar af moesten we dwars door de Vogezen en stegen we weer tot een meter of 1000. Waarna de afdaling begon. Dan het vizier op Nancy en daarna Metz.
En vanaf daar wordt het alleen maar drukker met verkeer dat naar Bruxelles gaat of naar Thionville/Luxemburg. Wij deden het laatste. Ons campinkje ligt iets ten zuiden van de stad Luxemburg (Letzebourg in het Luxemburgs) en onze Truus vond het zonder mankeren. Voor de receptie stond een mega-camper met een aanhangertje met een niet lullig motorretje erop. Hij kreeg te verstaan dat hij te groot was voor de camping en of ie even wilde vertrekken. Da’s natuurlijk beroerd voor hem, maar niet ongunstig voor ons. Er waren nog slechts twee plaatsen vrij. We mochten kiezen: nr 13 of 16. Gek hè, dan kies ik toch voor 16. Ik ben niet bijgelovig, maar je hoeft het ook niet over je af te roepen.
Het barst hier van de Nederlanders. Of ze nu op de heenreis of de terugreis zijn, is ons nog niet duidelijk. Onderweg zagen we wel sloten auto’s met caravans en campers richting zuid gaan: allemaal pensionado’s denken we dan maar. En gelijk hebben ze.
We hebben er vandaag zo’n 330 kilometer door gejast en hebben als (bijna) afsluiting maar een hapje buiten de caravan genuttigd.

Posted by zwit.too 09:29 Archived in Luxembourg

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint