A Travellerspoint blog

Dag 25 met de ZWIT - too

Door Zwitserland naar Frankrijk

sunny

Maandag, 3 september
Voelden we ons gisteravond een beetje licht in de bolletjes (niet door de drank!), dat was vanmorgen, na een geweldige nachtrust, helemaal over. Onze conclusie was dat het de ijlere lucht moet zijn, waar je aan moet wennen. Vanmorgen in de caravan de verwarming maar aangedaan voordat we opstonden, het was gewoon fris. Daarna zijn we even op zoek geweest naar een levensmiddelenwinkel in Etroubles. Dat was inderdaad even zoeken en toen waren we heel gauw klaar: 3 x nx. Met verse broodjes geluncht en in de auto naar Aosta. Uit de literatuur blijkt dat een geweldig oude stad te zijn waar de Romeinen veel sporen hebben nagelaten. Maar allereerst naar de enige grote supermarkt in Aosta voor wat aankoopjes. Wat een vreemde tent was dat, gigantisch groot, ongelofelijk brede gangpaden, een enorm assortiment en het belangrijkste: stervens duur!
Maar goed, er moet gegeten worden, dus kiep die kar maar vol. Aangezien het hier gratis parkeren is en de afstand tot aan het oude centrum goed te lopen is, lieten we de auto mooi staan en togen per pedus apostolorum op pad. Het regenbuitje deerde ons niet en wij bezochten diverse oude zaken. Prachtig! 2000 jaar oude overblijfselen. Stadspoorten, een amfitheater, waterputten, muren en kerktorens. Bij mij kwam het eeuwige dilemma op: laten zoals het (gevonden) is of restaureren. Als het te mooi gerestaureerd wordt vind ik het niks meer, als het niet gerestaureerd wordt hebben we over een paar honderd jaar er niets meer van over en da’s ook niet goed.
Resumerend: met beleid restaureren in zo origineel mogelijke staat.
Op de terugtocht naar de ZWIT-too toch maar even de tank vol gooien met loodvrij, dan halen we Zwitserland in ieder geval. Bijna € 2,- per liter, goeie morgen, daar gaat het vakantiebudget. Alles bij elkaar vinden we Italië toch wel verrektes duur. Zwitserland heeft de naam, maar Italië is het. En mooi weer? Nou, niet helemaal.

Posted by zwit.too 09:17 Archived in France

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint