A Travellerspoint blog

Dag 23 met de ZWIT - too

overcast

Zondag, 2 september
De caravan stond gisteravond helemaal reisbereid, dat wil zeggen dat alleen de poten en nog onderuit moesten en de stroom eraf. Vanmorgen op tijd eruit en helemaal klaarmaken. Na een hartverscheurend afscheid van Roberto, Sergio en natuurlijk Karin, reden we om kwart voor tien weg.
De route was niet zo moeilijk en er zat een hoop (betaalde) snelweg in en dan schiet het lekker op. Eerst een stuk richting Milano en dan van weg veranderen richting Torino. De wegnummers waren goed te herkennen en toch slaagden we (Truus, Anneke en ik) erin om fout te rijden en een fraaie omweg te maken. Maar dat deel kwam ook weer goed. Dan is het op Aosta/Aoste aan sturen en daar de weg zien te vinden naar de Grote St Bernardtunnel. Die misten we dus en stoven Aosta in. Truus protesteerde ons terug te leiden via miesch kleine weggetjes waar ik het niet mee eens was. Uiteindelijk, na een vrijwel verticale klim, zag ik een mogelijkheid om onze 12 meter lange combinatie een gaatje in te sturen, waarna ik dan achterwaarts o.l.v. Anneke de handel kon doen keren. Ppffttt: gelukt! Na wat zoekwerk kwamen we toch in Etroubles aan, alhoewel eerst op het parkeerterrein van een hotel en dat was dus een afslagje te vroeg en daarna op de camping Tunnel, zo heet die. Ook weer stevig manoeuvreren om op het kleine terrassenveldje de sleurhut neer te kunnen zetten. Om kwart voor drie stonden we volledig horizontaal. Vanuit onze rondzit hebben we een prachtig uitzicht over Etroubles en achter ons in de bergweiden horen we het geklingel van 10-tallen koeienbellen. Dat vinden we nu nog leuk, maar als dat de hele nacht doorgaat, begin je toch andere ideeën daarover te krijgen. We zijn het zeer pittoreske dorpje in geweest en dat ziet er zo enorm authentiek uit: prachtig. Er staan verspreid over het dorpje z’n 30 kunstwerken van verschillende artiesten en er is een route langs gemaakt. Met de kaart in de hand zie je ze allemaal.
We hebben vandaag zo’n 220 kilometer gereden en hoofdzakelijk over de péage. Het laatste stuk naar Etroubles was stijl maar we zitten nu wel ineens op 1200 meter hoog, we zien sneeuw op de bergen! Oh, ’t weer! Bewolkt, af en toe zon en verder droog vandaag.

Posted by zwit.too 09:12 Archived in Italy

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint