A Travellerspoint blog

Dag 22 met de ZWIT - too

rain

Zaterdag, 1 september
En regenen vanmorgen, mega!
Nog maar even afwachten wat het wordt, zo kunnen we niet weg. Er werd een deadline gesteld: als het om elf uur nog plenst, stellen we het vertrek een dagje uit. Ondertussen kijken we weerberichten na waar dan wel lekker weer zit. Ik kijk even bij Aosta, ons eigenlijke doel voor vandaag, en zie een temperatuur van -0,2 graden! Nou hadden we gisteren van een Italiaan al iets gehoord over sneeuwval, dus erg verbaasd was ik ook niet. Ik ventileer mijn gedachten bij Sergio, campingbaas, en Roberto en die beginnen allebei te lachen. “Kom maar even binnen kijken op de computer”. Binnen = in dit geval een oude tramwagon uit Zwitserland die dienst doet als kantoor/receptie. Ik kreeg live beelden te zien van een webcam van het centrum van Aoste: geen paraplu te zien. Maar ja, Anneke had van de nood een deugd gemaakt en een 7 kilo wasmachine vol gekieperd. En wat denk je? Om een uur twee werd het weer een stukje beter, in ieder geval droog! Het zij zo, zeiden we tegen elkaar. Laten we maar eens in Stresa gaan kijken, een plaatsje zuidelijker. Tijdens dat ritje langs de kust weet je niet wat je ziet aan protserige hotels en niet te klein, hè, gewoon joekels met honderden kamers!
Na wat gedool door de oude, nauwe straatjes, volgepakt met souvenirwinkeltjes, kwamen we natuurlijk op een mooi pleintje met een zonnig terrasje. De twee glaasjes wijn kostten samen € 5,-, kom daar in Nederland eens om.
We zagen veel Pinokkio poppetjes en –speelgoed en vroegen ons af waar dat dan op sloeg. Het kwartje viel al gauw: op z’n Italiaans is het Pinocchio en dat is dus een Italiaans sprookje, stom hè?

Posted by zwit.too 09:11 Archived in Italy

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint