A Travellerspoint blog

Dag 20 met de ZWIT - too

Italy

semi-overcast

Donderdag, 30 augustus
Gistermiddag zag je ‘t weer er ineens toch wat anders uit, het betrok en het begon te waaien. En er wordt regen voorspeld. Toch maar de voortent erop zetten. Aldus geschiedde. De regen viel mee, maar de wind deed z’n best om onze voortent aan flarden te krijgen, maar dank zij de stormbanden bleef de zaak keurig staan. De Nederlandse buren komen even langs om kennis te maken, vervolgens begint het te spetteren, ze schuiven hun stoelen ook maar onder onze luifel en we moeten hun hele geschiedenis aanhoren tot half tien! Toen had ik het wel gehad en begon te dreigen dat we nog wel moesten eten. Na enig herhalen viel het kwartje en kon Anneke iets in elkaar draaien.
Gek hè, het valt ons op, dat de (iets) beter gesitueerde caravanners, kennelijk alle mogelijke moeite doen om te verklaren waarom ze met een caravan op reis zijn! Ik vind het maar vreemd.
De weerberichten voor vandaag (en nog een paar dagen) zien er niet goed uit. Wil je mooier weer dan moet je een paar honderd kilometer zuidelijker zijn, wordt ons duidelijk.
Maar we moeten ook nog boodschappen doen en o.a. wat Italiaanse wijntjes regelen. Karin, een Belgische dame die hier al 46 jaar komt ( ze was drie toen ze hier voor het eerst kwam!) wist ons te vertellen waar we goed inkopen konden doen.
Van Baveno naar Feriolo en dan naar Gravellona Toce en daar zit de Coop in een heel groot winkelcentrum en verder een hele hoop andere winkeltjes. Die Coop is super! We hebben lekker lopen inslaan, vervolgens toch maar een hapje gegeten (Pizza? Ja Pizza!) en door de regenbuien weer op Baveno aan.
We nodigen Karin uit voor een kopje thee want voor drank is het nog te vroeg. Genoeglijk met z’n drieën zitten babbelen. ’t Is nu HH tijd dus hier stopt ’t even.
EN WE ZITTEN BINNEN MET EEN LANGE BROEK AAN!

Posted by zwit.too 09:05 Archived in Italy

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint